Translate

joi, 18 noiembrie 2010

8 noiembrie Cenaclul Perpessicius - lansare cărți

La Biblioteca Dimitrie Cantemir, a avut loc de Sărbătoarea Sf. Mihail și Gavriil, lansarea a două cărți apărute la Editura Perpessicius: De ce nu sunt ateu de Cristian Mihai Pomohaci și Laguna albastră de Maria Niculescu. În două maniere diferite (prima, jurnal; a doua, sonet, rondel și sonet-acrostih), cele două cărți au ca temă centrală relația omului contemporan cu Divinitatea.

Sandu Ștefănescu și întreg auditoriul au adus un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu.

Un grup de elevi ai Colegiului Național Dimitrie Cantemir au prezentat un superb spectacol (scenete având ca subiect principal creația și creatorul, lectura, atitudinea față de cultură și carte, "filosofia vieții").

Au fost acolo, alături de cei doi autori, Sorina Crihană Dascălu și gazdele evenimentului, membri ai cenaclului Perpessicius, cadre didactice, studenți, elevi, familia, prietenii, colegii de catedră, dar și utilizatori sosiți la bibliotecă, care au dorit să asiste și la activitatea desfășurată, pentru a-i putea întâlni pe scriitorii și poeții prezenți.

Biblioteca Dimitrie Cantemir vă așteaptă la întâlnirile cenaclului Perpessicius, în ultima vineri a fiecărei luni, de la ora 16.00 .




Un comentariu:

  1. Ii salut, si pe aceasta cale, pe toti participantii la acea intilnire frumoasa. Le multumesc, in numele membrilor cenaclului Perpessicius, Adrianei Pana si lui Cristian Pomohaci - pentru coordonarea organizarii activitatii.
    Toata prietenia mea elevilor Colegiului Cantemir Voda si cadrelor didactice care i-au insotit, in primul rind profesoarelor de limba si literatura romana. Ginduri bune si multumiri Monicai Pomohaci, presedinta Asociatiei Proscolastica si tuturor colegilor din invatamint prezenti.

    RăspundețiȘtergere